Aurore Gaspar, cu experienţă de două decenii în banking, vrea să intre în boardul BRD-SocGen în locul lui Petre Bunescu, care s-a retras în martie 2021

Autor: Claudia Medrega 20.04.2021

♦ Termenul de 4 ani al mandatului ei începe să se calculeze din a treia zi lucrătoare ulterioară primirii aprobării prealabile a BNR.

Franţuzoaica Aurore Brigitte Micheline Gaspar, 42 de ani, vrea să intre în Consiliul de Administraţie al BRD-SocGen pentru un mandat de 4 ani, ea urmând să-l înlocuiască pe Petre Bunescu, unul dintre veteranii sistemului bancar din România, care a renunţat la mandatul de admi­nis­tra­tor începând cu data de 1 martie 2021.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor BRD, a treia cea mai mare bancă de pe piaţa ro­mânească după active, ar ur­ma să aprobe în luna apri­­lie alegerea ei în cali­ta­te de administrator. Iar nu­mi­rea Aurorei Brigitte Micheline Gaspar în această func­ţie este sub condiţia obţi­ne­rii aprobării prealabile începerii exer­citării funcţiei, emisă de Banca Na­ţio­nală a României, conform dis­po­ziţiilor legale în vigoare. Termenul de 4 ani al mandatului ei începe să se cal­culeze din a treia zi lucrătoare ul­te­rioa­ră primirii aprobării prealabile a BNR, potrivit informaţiilor anun­ţa­te banca românească cu capital francez.