Analiză ZF. 10 companii din producţia de materiale de construcţii şi-au făcut loc în cei mai mari 500 de exportatori, cu rezultatele din 2020

Autor: Alina-Elena Vasiliu 24.04.2021

♦ Fruntaşă este firma Saint-Gobain Glass România, care ocupă locul 186 în clasamentul aferent anului 2020, după o urcare de 91 de poziţii comparativ cu anul precedent ♦ Clasamentul cuprinde firme care produc sticlă, uşi şi ferestre, vopsele, acoperişuri, încuietori şi gips-carton.

Zece companii active în pro­duc­ţia de materiale de con­strucţii îşi fac loc în topul ce­lor mai mari 500 de ex­por­ta­tori din Ro­mânia, potrivit da­te­lor cen­tralizate de ZF, pe baza in­for­ma­ţiilor trans­mi­se de In­s­ti­tutul Naţional de Statistică.

În top se regăsesc două companii care apar­ţin aceluiaşi grup, Assa Abloy. Clasa­men­tul cuprinde firme care produc sticlă, uşi şi ferestre, vopsele, acoperişuri, încu­ie­tori şi gips-carton.

Fruntaşă este firma Saint-Gobain Glass Ro­mânia, care ocupă locul 186 în clasamen­tul aferent anului 2020, după o urcare de 91 de poziţii comparativ cu anul precedent. Avansul înregistrat vine după ce, în 2019, fran­cezii de la Saint-Gobain au investit peste 20 de milioane de euro în retehno­lo­gi­zarea uneia dintre linii la fabrica de sticlă din Călăraşi. Investiţia a fost făcută pe par­cursul a patru luni, concretizându-se cu mă­rirea capacităţii de producţie şi reducerea consumului de energie.