Raiffeisen Bank vrea să majoreze plafonul maxim al vânzărilor de obligaţiuni până la 1,5 mld. euro şi vrea să emită şi titluri în dolari

Autor: Claudia Medrega 20.04.2021

♦ Pe 14 mai 2020 Raiffeisen, una dintre cele mai mari bănci din România, a listat la Bursa de Valori Bucureşti o emisiune de obligaţiuni denominată în monedă naţională de 480 mil. lei cu scadenţa pe 10 ani şi dobânda de 6% (de 3,5% plus ROBOR la trei luni de atunci).

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe pia­ţa locală a grupului austriac cu acelaşi nume, ce­re în luna aprilie acordul acţiona­rilor pen­tru a ma­jora plafonul maxim al emisiunilor de obli­ga­ţiuni cu 500 mil. euro, până la 1,5 mld. euro sau echivalent. Totodată, banca vrea să poată emi­te obligaţiuni şi în dolari, pe lângă lei sau euro.

„Directoratul propune majorarea plafo­nu­lui maxim al emisiunilor de obligaţiuni cu 500 milioane euro sau echivalent, până la plafonul maxim al principalului de 1,5 mi­liar­de euro sau echivalent. Directoratul propune posibilitatea denominării emisiunilor în USD (dolari americani - n.red.), pe lângă posi­bilitatea denominării acestora în RON (lei - n.red.) sau EUR (euro - n.red)“, se men­ţionează ntr-un document al Raiffeisen care ar urma să fie discutat de acţionari.