UiPath mizează pe o evaluare de 28 mld. dolari la listarea pe Wall Street, care ar putea începe pe 21 aprilie 2021, cu 2 mld. dolari peste evaluarea anunţată în urmă cu o săptămână. Investitorii români pot investi prin platforme precum Tradeville, BT Capital Partners

Autori: Eduard Ivanovici , Liviu Popescu 20.04.2021

Primul unicorn românesc vrea să atragă 1,3 mld. dolari de la investitori, cu circa 250 mil. dolari peste ţinta anunţată în urmă cu o săptămână.

UiPath, primul unicorn ro­mânesc, companie spe­cializată în dezvoltarea de aplicaţii software care auto­matizează procesele de lucru din companii, a majorat numărul şi preţul acţiunilor pe care le va vinde la bursa de la New York într-o ofertă de listare prin care ţinteşte o evaluare de 28 de miliarde de dolari. Spre comparaţie, în urmă cu o săptămână, UiPath anunţa o evaluare de 26 mld. dolari.

Astfel, compania fondată de Daniel Dines şi Marius Tîrcă, vrea să atragă 1,3 miliarde de dolari de la investitori, faţă de suma anunţată iniţial în urmă cu o săptămână de circa 1,06 miliarde de dolari. UiPath va vinde aproximativ 24 milioane de acţiuni la un preţ cuprins între 52 şi 54 de dolari pe acţiune.