Romcab Târgu-Mureş, companie revenită la tranzacţionare pe 4 martie, anunţă într-un document publicat la bursă că Valtecia Development, societate care are ca obiect de activitate cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii, i-a cerut intrarea în faliment

Autor: Cristina Bellu 20.04.2021

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB), aflat în procedura insolvenţei, cu dreptul de administrare păstrat, a anunţat marţi la BVB că Valtecia Development, companie din Târgu-Mureş care are ca obiect de activitate cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii, i-a cerut din nou intrarea în faliment.

“Subscrisa Romcab, în reorganizare judiciară, emitem prezentul raport prin intermediul căruia aducem la cunoştinţa celor interesaţi faptul că Romcab S.A. a fost inştiinţată prin publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 6936/19.04.2021 privind depunerea unei noi cereri de faliment înaintată de către Valtecia Achiziţii. Romcab işi va manifesta drepturile procesuale, formulând în termenul legal întampinare, ce va conţine apărările faţă de noua cerere de faliment promovată”, notează anunţul companiei. 

De-a lungul perioadei de insolvenţă, Valtecia Development a formulat alte trei cereri de faliment, faţă de care instanţele de judecată au pronunţat soluţii de respingere sau au făcut obiectul unor renunţări din partea Valtecia.

“Romcab isi concentreaza eforturile in vederea solutionarii cererii de faliment într-o manieră care sa nu prejudicieze situatia si perspectivele companiei”, transmit reprezentanţii  companiei.

Acţiunile producătorului de cabluri Romcab Târgu-Mureş (MCAB), companie care la începutul anului 2017 intra în insolvenţă la propria solicitare, au revenit pe 4 martie 2021 la tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti pe fondul confirmării planului de reorganizare.

Compania a publicat la începutul lunii martie informaţii din planul de reorganizare propus şi asumat de administratorul special şi aprobat de Adunarea Creditorilor din 18 decembrie 2020, confirmat de Judecătorul sindic pe 18 februarie 2021.

Conform datelor preliminare, pentru primul trimestru din 2021, Romcab a raportat o cifră de afaceri de 305 mil. lei (62 mil. euro), în creştere cu 70% faţă de perioada similară a anului trecut.

Anul trecut, producătorul a raportat afaceri de 892,3 mil. lei (173 mil. euro), duble faţă de nivelul din 2019, şi o pierdere de 70 mil. lei, jumătate faţă de anul precedent.