ZF Live. Sergiu Neguţ, FintechOS: Cu această a treia rundă de finanţare, de 60 mil. dolari, suntem unul dintre cele mai agresiv finanţate startupuri din Europa pentru nivelul nostru. Putem să aspirăm la integrarea la nivel global, pornind de aici, din România. Anul acesta aşteptăm venituri de 15-20 mil. euro

Autor: Alexandra Matei 21.04.2021

♦ Runda de finanţare serie B a fost condusă de Draper Esprit, un fond cu investiţii în companii din tehnologie precum Revolut, Thought Machine, UiPath, Form3 şi ICEYE ♦ Printre următorii paşi ai companiei se numără extinderea produsului şi a echipei, dar şi extinderea la nivel geografic.

FintechOS, un startup ro­mâ­nesc în zona de tehno­logie, controlat de Sergiu Neguţ şi Teodor Blidăruş, aşteaptă venituri de 15-20 mil. euro în 2021 şi vrea să se extindă la nivel global, după înche­ierea rundei de finanţare de 60 de mil. dolari din aprilie.

Compania fondată în urmă cu trei ani şi jumătate, care numără aproape 300 de angajaţi, se află astăzi la cea de-a treia rundă de finanţări, după o finanţare de 2 mil. dolari de tip seed a Gapminder Ventures şi una de 14 mil. dolari în 2019.

„Cu această a treia rundă de finanţare, de 60 mil. dolari, suntem unul dintre cele mai agresiv finanţate startupuri din Europa pentru nivelul nostru. Putem să aspirăm la inte­grarea la nivel global pornind de aici, din România. Avem în plan investiţii în tehnologie, pentru echipe de zeci şi sute de specialişti, care să creeze versiunea următoare a produsului şi alte echipe care să contribuie la lan­sarea pe piaţă a produsului în pieţele noi sau în cele existente. Anul acesta mă aştept să ne apropiem de 15-20 mil. euro venituri recurente“, a de­clarat Sergiu Neguţ, cofondator şi director operaţional al FintechOS, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.