Asigurătorul de viaţă Aegon România a avut în 2020 subscrieri de 134,5 mil. lei, în creştere cu 13%. Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România: Rezultatele arată că produsele noastre răspund unor nevoi reale. Una dintre nevoi este cea de a-ţi crea un plan financiar de rezervă

Autor: Roxana Rosu 21.04.2021

♦ Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a semnat spre finalul anului trecut acordul de cumpărare a grupului olandez Aegon în România, Ungaria, Polonia şi Turcia, finalizarea oficială a tranzacţiei fiind aşteptată în a doua jumătate a anului 2021 ♦ Însă, la începutul lunii aprilie 2021 VIG a transmis că achiziţia planificată a companiilor Aegon din Europa Centrală şi de Est este blocată temporar de Ungaria.

Compania de asigurări de viaţă Aegon România, parte a grupului financiar interna­ţio­nal Aegon, a încheiat 2020 cu un volum al pri­melor brute subscrise de 134,5 mil. lei, în creştere cu 13%, faţă de 2019, şi avea o cotă de piaţă de 4,9%.

Creşterea volu­mu­lui primelor a sus­ţi­nut şi ur­carea Aegon în clasa­men­tul com­pa­ni­ilor de asi­gu­rări de viaţă pe lo­cul şa­se, cu o po­ziţie mai sus decât în 2019.

Evoluţia in­di­celui GWP a fost susţinută şi de creşterea intere­su­lui pentru asigu­ră­rile de sănătate. Conform unei ana­li­ze rea­lizate de compa­nie în martie 2021, pe par­­cur­sul anului trecut, de trei ori mai mulţi ro­mâni au achiziţionat asigurarea oncologică Optimist, faţă de 2019.