Românii caută pentru sărbătorile pascale sejururi scurte şi în pensiuni retrase cu capacitate de cazare mică

Autor: Miruna Diaconu 21.04.2021

Pentru Paştele din acest an românii caută să îşi petreacă sărbă­torile în pensiuni retrase şi cu o ca­pacitate de cazare mică, iar sejururile pe care şi le rezervă sunt de scurtă du­rată, în general doar pentru weekend, spune Lucian Boronea, CEO al agenţiei de turism Accent Travel & Events.

„Pentru luna aprilie au fost şi sunt solicitate sejururi scurte de weekend, în special la munte, cu pri­oritate pensiuni cu capacitate mică, dar şi hoteluri de pe Valea Prahovei. Foarte bine s-au vândut şi sejururile scurte pentru staţiunea Băile Felix sau alte destinaţii de top din zona balneo şi spa, precum Sovata, Covas­na, Vatra Dornei sau Călimăneşti – Căciulata“, spune pentru ZF Lucian Boronea.

Agenţia de turism Accent Travel & Events a înregistrat anul trecut o scădere a valorii vânzărilor cu circa 54% faţă de 2019, însă pentru anul acesta este estimat un avans de 40% a businessului.

Pentru vara aceasta, Lucian Boronea spune că tendinţa este de petrecere a vacanţelor în ţară, iar printre preferinţele turiştilor se află staţiunile balneare, litoralul, dar şi turismul rural şi Delta Dunării.