Olguta Vasilescu, primarul de la Craiova, spune că negociază cu OMV Petrom pentru achiziţia unui teren de 200 de hectare aparţinând fostului combinat Doljchim, pentru a crea un parc industrial la Craiova: Negociem cu ei de ani de zile, le-am oferit o sumă importantă, dar nu avem încă o înţelegere

Autor: Bogdan Alecu 21.04.2021

Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craio­va, negociază cu austriecii de la OMV Petrom achiziţia terenului de 200 de hectare de la fostul combinat Doljchim în condiţiile în care există în continuare cerere din partea investitorilor.

„Pentru noi cea mai importantă locaţie va fi una ce acum aparţine OMV Petrom, de 200 de hectare de teren cu toate utilităţile necesare, cea mai mare putere din zonă când vine vorba de energie electrică, infrastructură care include şi cale ferată. Dar negociem cu ei de ani de zile, le-am oferit o sumă importantă dar nu avem încă o înţelegere. Sper să intre în patrimoniul oraşului pentru a putea dezvolta cel mai mare parc industrial din România. Acolo ar trebui să facem investiţii minime în infrastructură pentru a atrage investitori“, a spus Olguţa Vasilescu în cadrul emisiunii Investiţi în România!, realizată de ZF alături de CEC Bank. Terenul aparţine fostului Doljchim şi este în proprietatea Petrom din 1998. Combinatul a fost închis definitiv în 2010, când a început demolarea sa.

Citiţi în ediţia de mâine a ZF un interviu cu Olguţa Vasilescu realizat în cadrul emisiunii Investiţi în România!