Gheorghe Puşcaşu a investit 1 milion de euro în restaurarea unei vechi clădiri pe care a transformat-o în Hanul Brâncovenesc, o pensiune din Sâmbăta de Jos, judeţul Braşov

Autor: Miruna Diaconu 21.04.2021

Unitatea de cazare a fost deschisă la începutul acestui an, însă, antreprenorul aşteaptă să îi calce pragul circa 500 de turişti anul acesta, iar veniturile să se ridice la 50.000 euro.

Gheorghe Puşcaşu a investit circa 1 mil. euro în restaurarea unei clă­diri vechi din Sâmbăta de Jos, co­mu­­nă în judeţul Braşov, pe care a transformat-o într-o unitate de cazare sub numele de Hanul Brâncovenesc, fiind cea mai mare investiţie făcută în ultimii ani în zonă.

„Prin 2008, clădirea era în para­gi­nă, dar era un simbol al comunităţii. Aici s-au petrecut cele mai im­por­tan­te evenimente din viaţa locui­torilor. Am văzut opor­tu­nitate şi am decis să cum­păr clădirea, care păstrează arhi­tec­tura brân­co­venească. Valoarea in­ves­tiţiei până acum se ridică la 950.000 euro, dar mai sunt câteva lu­crări neterminate dato­rită unor pro­ble­me de restituire teren intravilan ter­gi­versate de auto­rităţile locale“, spune Gheorghe Puşcaşu, proprie­tarul Hanului Brâncovenesc.