Premium Porc a renunţat la tranzacţia negociată cu Danbred, prin care trebuia să preia cinci ferme, din cauza pestei porcine

Autor: Florentina Niţu 22.04.2021

Grupul danez Premium Porc, al doilea cel mai mare producător de carne de porc din România, cu zece ferme pe plan local în judeţele Brăila, Braşov, Cons­tan­ţa, Olt, Sibiu şi Vrancea, a hotărât să renunţe la tranzacţia prin care urma să preia cinci ferme de la Danbred, grup de firme cu acţionariat româno-danez, din cauza virusului pestei porcine africane.

„Din păcate, am fost nevoiţi să regândim întregul nostru mod de lucru în România, inclusiv planul de investiţii pentru următoarea pe­rioadă. Ne aflăm în această situaţie din cauza focarelor de pestă porcină africană, care ne-au afectat atât în mod direct, în două dintre fermele noastre, cât şi indirect, în special prin blocajele de mişcare cauzate de focarele din imediata apropiere a fermelor. În acest sens am decis, în acord cu proprietarii Danbred să renunţăm la finalizarea tranzacţiei negociate şi anunţate“, au răspuns reprezentanţii Premium Porc la solicitarea ZF.

Tranzacţia dintre cele două com­pa­nii a fost anunţată la începutul lunii februarie de Consiliul Concurenţei, care a spus atunci că Premium Pork Com­mer­cial SRL (companie care face parte din grupul Premium Porc) intenţionează să preia activităţile des­făşurate de Danbred Argeş SRL, Agro­prod Benţa Nicu SRL, Agro Consul­ting Chiriac SRL şi Slobozia Food Production SRL în domeniul repro­duc­ţiei, îngrăşării şi vânzării porcinelor către abatoare. Cele patru firme au peste 100 de angajaţi, în total, potrivit datelor publice.