Familia Duică s-a întors din Belgia şi a cumpărat fosta întreprindere agricolă de stat Avicola Rojişte din Dolj şi acum vinde anual peste 5 milioane de ouă în retail. „Am achiziţionat ferma în 2014 şi am început cu o hală de găini, iar acum avem trei şi o capacitate maximă de 45.000 de găini. Carrefour este principalul canal de desfacere a ouălor”

Autor: Florentina Niţu 22.04.2021

Nicoleta şi Nicu Duică s-au întors din Belgia şi au cum­părat în 2014 spaţiul pe care se afla în perioada co­mu­nistă întreprinderea agricolă de stat Avicola Rojişte, unul dintre cei mai importanţi producători de pui din ţară, pe care au construit de la zero trei hale de creştere a puilor, după investiţii de câteva milioane de euro. În pre­zent, ei produc şi vând anual peste 5 milioane ouă în re­tail, re­ţea­ua franceză Carrefour fiind principalul canal de desfacere.

„Am achiziţionat ferma în 2014 şi am început cu o hală de găini, iar acum avem trei şi o capacitate maximă autorizată de 45.000 de găini. Ne-am întors cu drag la noi în ţară, dar a fost greu să obţinem multe avize, însă am reuşit să facem faţă provocărilor. (...) Investiţia totală a fost de câteva milioane de euro, până în 5 milioane de euro”, a spus Nicu Duică, acţionar al Avicola Rojişte, o companie cu circa 25 de angajaţi.