Compania de executive search şi consultanţă în resurse umane Arthur Hunt şi compania de avocatură ONV LAW se asociază şi intră pe segmentul de M&A, transformări şi restructurări de companii

Autor: Ramona Cornea 22.04.2021

Compania de executive search şi consultanţă în resurse umane Arthur Hunt şi compania de avocatură ONV LAW se asociază şi intră pe segmentul de M&A, transformări şi restructurări de companii. Noul segment de consultanţă este estimat de cele două companii la o valoare de peste 3 miliarde de euro în 2021, pe baza intenţiilor anunţate de companii.

”Business-urile trec printr-o nouă etapă de maturizare şi ne aşteptăm să asistam la un nou val de restructurări şi de fuziuni şi achiziţii în perioada următoare, în plin context pandemic. Între cele mai vizate sectoare se numără cel al energiei, sectorul imobiliar, FMCG, sănătate, IT şi telecom,” spune Radu Nemeş, managing partner al ONV LAW.

Sorin Roibu, managing partner al Arthur Hunt România spune că că 80% dintre iniţiativele de schimbare de orice natură în viaţa unei companii eşuează, iar acest lucru în principal din cauza lipsei de coordonare între managerii companiei, lipsei unei răspunderi asumate la nivel de leadership sau a lipsei evaluării realităţilor din teren.

“Am văzut cazuri în care un proces de tranziţie, transformare, restructurare eşuat a generat costuri de milioane de  euro companiei, probleme de reputaţie şi  implicit, deteriorarea relaţiilor cu clienţii,” spune reprezentantul Arthur Hunt.