Clienţii BRD cu carduri Mastercard şi Maestro pot face plăţi cu telefonul mobil, prin Google Pay

Autor: Cristina Bellu 22.04.2021

BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, anunţă că începând de astăzi, utilizatorii de carduri Mastercard şi Maestro emise de instituţie, care deţin dispozitive cu sistem de operare Android, au posibilitatea de a-şi înrola instrumentele de plată în Google Pay prin aplicaţia de mobile banking YOU BRD.

Înrolarea se poate face şi din setările Google Services ale dispozitivului cu sistem de operare Android compatibile cu acest serviciu, transmit reprezentanţii băncii

”Adăugăm noi funcţionalităţi în YOU în ritm rapid. Suntem bucuroşi să le oferim clienţilor noştri cu carduri Mastercard şi Maestro flexibilitatea unei plăţi sigure şi rapide prin intermediul dispozitivelor cu sistem de operare Androidi”, spune Radu Topliceanu, Director General adjunct al BRD, coordonatorul activităţilor de retail ale băncii.

El estimează că această opţiune se va extinde în a doua jumătate a acestui an la întregul portofoliu de carduri deţinut de BRD.

Google Pay este un portofel digital şi un sistem de plată online dezvoltat de Google pentru a face posibile achiziţiile în aplicaţii şi cumpărăturile online şi fără contact direct de pe dispozitive compatibile.

BRD - Groupe Société Générale operează o reţea de 584 de unităţi. Banca ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,5 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 30,000 POS şi aproape 1.400 ATM-uri. Banca este un jucător important pe piaţa creditelor pentru companii locale şi multinaţionale şi este liderul pieţei de factoring din România. Activele sale totale, la finalul lunii decembrie 2020, erau de 61,6 miliarde lei.