Klaus Iohannis despre tensiunile din Marea Neagră: Situaţia este îngrijorătoare. Îi asigur pe români că noi suntem pe fază

Autor: Gabriel Pecheanu 22.04.2021

Preşedintele Klaus Iohannis va convoca săptămâna viitoare o şedinţă a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră şi acumulării de trupe pe graniţa de est a Ucrainei: „Îi asigur pe români că noi suntem pe fază”.

„Situaţia este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de est a Ucrainei.. Noi urmărim cu foarte multă atenţie aceste lucruri. Să nu-şi imagineze cineva că noi stăm să aşteptăm informaţii de la alţii. Nu, noi dăm informaţii altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă”, spune Klaus Iohannis.

Şeful statului precizează că a avut mai multe discuţii cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, dar şi cu alţi conducători de servicii specializate.

„Cunoaştem foarte bine situaţia din teren şi tensiunile care se creează acolo. Ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijoraţi, însă situaţia este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar şi securitar, ci şi diplomatic. Acest lucru îl facem. Voi convoca pe săptămâna viitoare o şedinţă a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră şi acumulării de trupe pe graniţa de est a Ucrainei. Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, dar îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, conchide Iohannis.