BREAKING: Administratorul unora dintre cele mai performante fonduri de investiţii intră în afacerea UiPath cu 190 mil. dolari: ARK Invest, al legendarei investitoare Cathie Wood, cea care are un preţ ţintă de 3.000 de dolari pentru acţiunile Tesla, a cumpărat ieri acţiuni UiPath şi a redus deţinerea la Tesla

Autor: Liviu Popescu 22.04.2021

ARK Invest, administrator de fonduri de investiţii specializat în ETF-uri, cu active în gestionare de circa 53 miliarde dolari, fondat şi condus de Cathie Wood, a intrat în acţionariatul UiPath prin achiziţia unui pachet de acţiuni de achivalentul a circa 190 de milioane de dolari.

Astfel, ARK Invest, printre cei mai mari acţionari ai producătorului de autovechiule electrice Tesla, şi al cărui fondator – Cathie Wood are un preţ ţintă de 3.000 de dolari pe acţiunile Tesla până în 2025, faţă de 744 de dolari în prezent, a cumpărat ieri 2,7 milioane de acţiuni UiPath la debutul companiei pornite în România pe bursa de la New York, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

ETF-ul ARK Next Generation Internet şi ETF-ul ARK Innovation au cumpărat, de asemenea, un total de 247.717 acţiuni la Coinbase Global Inc, care a intrat săptămâna trecută la tranzacţionare. ETF Innovation a vândut 163.981 de acţiuni Tesla, potrivit Reuters..

Wood a fost mult timp un susţinător al Tesla, argumentând în favoarea viziunii CEO-ului Elon Musk şi a adoptării bitcoinului în bilanţurile Tesla.

Cele mai recente date ale lui Refinitiv Eikon arată că ARK Investment Management este un acţionar de top 20 al producătorului de vehicule electrice, care are o capitalizare de piaţă de peste 700 de miliarde de dolari.​

​ARK Invest a intrat în centrul atenţiei pe Wall Street în ultimii ani, devenind unul dintre marii jucători din lumea investiţiilor.

Cathie Wood este fondatorul şi CEO-ul companiei, fiind comparată de mulţi cu Warren Buffett.

Cathie Wood şi-a făcut un nume destul de important în ultimii doi ani şi se poate lăuda cu rezultate foarte bune pentru cele şase fonduri tranzacţionate la bursă (ETF-uri), întrucât fiecare a generat randamente de peste 100% în 2020.

Printre abilităţile sale cheie se numără identificarea unora dintre cele mai importante tendinţe emergente, ceea ce a făcut-o să devină unul dintre cele mai urmărite nume de pe Wall Street.