ZF Live. Paul Ardelean, broker la BT Capital Partners: Am avut ordine de cumpărare pentru UiPath chiar şi de câteva sute de mii de dolari. BVB ar trebui să vadă listarea UiPath la New York ca pe o oportunitate de a atrage investitori. Sunt peste 100 de clienţi care au cumpărat atât în predeschidere, cât şi după deschidere

Autor: Alexandra Matei 23.04.2021

♦ Price/Sales de 59x pentru UiPath Marjă brută de 89% ♦ Pierderi de 92 mil. dolari în 2020 faţă de 520 mil. dolari în anul precedent ♦ Venituri mai mari cu 81% la 608 mil. dolari ♦ Au fost clienţi ai BT Capital Partners care au reuşit să cumpere acţiuni UiPath chiar la deschiderea şedinţei, la preţul de 65,5 dolari pe acţiune.

Paul Ardelean, broker al BT Capital Partners, divizia de brokeraj a grupului Băncii Tran­silvania – care include şi cea mai mare bancă din Ro­mânia, consideră că listarea pe Wall Street a companiei UiPath (PATH) ar trebui privită de către Bursa de Valori Bucureşti (BVB) ca pe oportunitate de a atrage atât investi­tori pe piaţa locală, cât şi noi companii pentru finanţare.

Pe de altă parte, el spune că în subscrierea în cadrul ofertei de listare, în urma căreia UiPath a atras 1,3 mld. dolari de la investitori, a treia cea mai mare finanţare a unei companii software din isto­ria Bursei americane, prin BT CP au venit ordine chiar şi de câteva sute de mii de dolari.

„Am avut clienţi care au reuşit să cumpere chiar la deschidere, la preţul de 65,5 dolari pe acţiune. Sunt peste 100 de clienţi care au cumpărat atât în pre-deschidere, cât şi după deschidere. În cadrul IPO, noi am cerut ca toţi clienţii să vină cu cel puţin 10.000 de dolari, pentru că în cel mai bun caz primeam o alocare de aproxi­mativ 5% şi nu am vrut ca aceste costuri pentru client să depăşească suma subscrisă în cadrul IPO“, spune Paul Ardelean în cadrul emisiunii de business ZF Live.