Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. De ce a decolat Chimcomplex cu 120% la Bursă în doar o săptămână? Antonio Oroian, Goldring: Rezultate bune pe 2020, prevăd exporturi de 1 mld. lei şi cochetează cu listarea la Varşovia

Autor: Liviu Popescu 23.04.2021

Cu 120% au decolat în doar o săptămână acţiunile Chimcomplex Borzeşti (CHOB), de la 3,5 lei pe acţiune la 7,85 lei în după-amiaza de ieri în contextul în care compania a intrat în atenţia investitorilor după ce a anunţat că a fina­lizat un prim pas pentru listarea la Varşo­via, dar şi ca urmare a încheierii unei etape de majorare de capital. Spre comparaţie, indicele prin­cipal BET are plus 0,12% în ultima săptămână.

De asemenea, aprecierea unuia dintre cei mai mari producători de produse chimice din România, la o valoare de piaţă de circa 1,8 mld. lei, este pusă de un broker şi pe seama rezultatelor financiare pe 2020, a faptului că prevăd exporturi de 1 mld. lei dar şi ca urmare a faptului că pre­şedintele companiei a cumpărat acţiuni de circa 500.000 de lei în două şedinţe.