Studiu internaţional Mazars: Băncile franceze şi britanice conduc la capitolele guvernanţă, strategie şi dezvoltare de produse responsabile

Autor: Claudia Medrega 23.04.2021

Băncile franceze şi britanice au o poziţie de lider în ceea ce priveşte cultura şi guvernanţa, strategia şi dezvoltarea unei oferte de produse responsabile, potrivit unui studiu global realizat de firma internaţională de audit şi consultanţă în afaceri Mazars, care evaluează practicile sustenabile a 37 dintre cele mai mari bănci din lume.

„Băncile din ambele ţări obţin un scor ridicat în ceea ce priveşte alinierea infor­ma­ţiilor cu standardele de raportare ESG (mediu, societate şi guvernanţă -n.red.) şi in­te­grarea riscurilor ESG în cadrul de ma­nagement al riscurilor. Există loc de îm­bu­nă­tăţire în ceea ce priveşte utilizarea analizei sce­nariilor climatice în scopuri de manage­ment al riscurilor, precum şi în zona prezen­tă­rii de informaţii mai detaliate. Banca Angliei, Banque de France şi Banca Centrală Eu­ropeană sunt unele dintre băncile care îşi sporesc atenţia asupra acestor domenii“.

Cele mai mari bănci din Europa, Ame­rica, Africa şi Asia-Pacific au fost evaluate de Mazars pentru a identifica cele mai bune prac­tici şi tendinţe în gestionarea riscului schim­bărilor climatice şi a problemelor so­ciale şi de guvernanţă pe care le presupune.