Marius Ştefan, CEO al Autonom, vrea să intre în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, cea mai mare companie listată la Bucureşti

Autor: Liviu Popescu 23.04.2021

Marius Ştefan, fondator şi director general al furnizorul de servicii de mobilitate Autonom, candidează pentru un loc în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, potrivit candidaturii acestuia depusă în vederea Adunării Generale a Acţionarilor Petrom din 27 aprilie 2021.

Astfel, Marius Ştefan, care alături de fratele său Dan Ştefan, controlează o companie care are o finanţare de obligaţiuni de circa 20 mil. euro la Bursa de la Bucureşti, se numără pe lista celor nouă persoane, printre care şi fostul ministru al energiei Răzvan Nicolescu, care candidează pentru boardul Petrom.

Pe 27 aprilie 2021, acţionarii trebuie să voteze şi „o remuneraţie anuală brută corespunzând unei remuneraţii nete de 20.000 euro pentru fiecare membru al Consiliului de Supraveghere; o remuneraţie brută per şedinţă, corespunzând unei remuneraţii nete de 4.000 euro pentru fiecare membru al Comitetului de Audit; o remuneraţie brută per şedinţă, corespunzând unei remuneraţii nete de 2.000 euro pentru fiecare membru al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare”, potrivit convocatorului. OMV Petrom are 24,5 mld. lei capitalizare iar de la începutul anului 2021 acţiunile au plus 20%.