Circa 7.000 de companii s-au înscris pentru programul IMM Invest 2021 şi 1.600 de antreprenori au aplicat deja pentru Agro IMM Invest

Autor: Ramona Cornea 23.04.2021

Antreprenorii au început să aplice deja pentru programele IMM Invest şi Agro IMM Invest. Nor­mele de implementare pentru aceste programe au fost publicate în Monitorul Oficial pe 12 aprilie, iar până acum sunt deja 1.600 de cereri înscrise pentru Agro IMM Invest şi circa 7.000 de aplicaţii pentru IMM Invest, a anunţat Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).Dumitru Nancu, FNGCIMM: „Din cei 14 mld. lei din IMM Invest, băncile au subscris 20 mld. lei, iar la Agro IMM Invest, din 1 mld. lei, cât a aprobat guvernul, au fost subscrise 5 mld. lei“.

Antreprenorii au început să aplice deja pentru programele IMM Invest şi Agro IMM Invest. Nor­mele de implementare pentru aceste programe au fost publicate în Monitorul Oficial pe 12 aprilie, iar până acum sunt deja 1.600 de cereri înscrise pentru Agro IMM Invest şi circa 7.000 de aplicaţii pentru IMM Invest, a anunţat Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

„Programul IMM Invest 2021, Agro IMM Invest, IMM Factoring şi IMM Leasing au demarat oficial odată cu publicarea în Monitorul Oficial a normelor de implementare. Pe 12 aprilie au fost publicate în Monitorul Oficial. Beneficiarii se pot înscrie deja pe platforma IMM Invest, platforma nu a fost închisă deloc pentru că programul a fost prelungit de Comisia Europeană, la solicitarea României, într-o primă fază până la 30 iunie, iar în cea de-a doua până la 31 decembrie 2021.  Pentru Agro IMM Invest avem deja 1.600 de cereri înscrise, cereri care au plecat deja la bănci. Pe IMM Invest sunt deja 7.000 de cereri care au plecat la bancă, iar cele aprobate astăzi vor fi încărcate în platforma noastră“, a spus Dumitru Nancu în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi FNGCIMM.