Pandemia pune frână unui dintre cele mai importante evenimente din lumea auto: Salonul Auto de la Tokyo a fost anulat, pentru prima dată în 67 de ani

Autor: Dorin Oancea 23.04.2021

Salonul Auto de la Tokyo a fost anulat pentru prima dată în istoria sa de 67 de ani, din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus, relatează BBC.

Anularea evenimentului vine în condiţiile declarării stării de urgenţă în Tokyo, Osaka şi alte două prefecturi, în perioada 25 aprilie - 11 mai.

Japonia se confruntă cu o creştere a cazurilor de Covid-19, determinată de mai multe variante infecţioase ale virusului.

Salonul Auto de la Tokyo, care a început în 1954 şi se desfăşoară de obicei la fiecare doi ani, a fost programat pentru octombrie.

Cel mai recent salon, care a avut loc în 2019, a atras aproximativ 1,3 milioane de vizitatori, potrivit Asociaţiei producătorilor de automobile din Japonia.

Organizatorii spectacolului au mai spus că, spre deosebire de alte expoziţii majore din industrie care s-au mutat online în timpul pandemiei, nu există planuri de a ţine un eveniment virtual.

În China, săptămâna aceasta a avut loc prima expoziţie mondială auto importantă de la începutul pandemiei. Cel mai mare salon auto din ţară, Auto Shanghai 2021, a fost deschis publicului, însă participanţii au fost nevoiţi să facă teste Covid-19 pentru a intra.