Distribuitorul de medicamente Novoline a ajuns la 160 milioane de lei afaceri în 2020, după un avans de 30%

Autor: Georgiana Mihalache 26.04.2021

♦ Novoline este distribuitorul principal al farmaciilor Minifarm din zona Dobrogei, unul dintre cele mai extinse reţele regionale de retail farmaceutic, cu 80 de unităţi.

Distribuitorul de medicamente Novoline, înfi­in­ţat de antreprenoarea Valentina Călin, de profesie far­ma­cistă, a încheiat anul 2020 cu afaceri de circa 160 milioane de lei, în creştere cu 30% faţă de anul anterior.

În cinci ani de la intrarea pe piaţă, fiind înfiinţat în 2015, după ce o lege a autorităţilor a impus separarea divi­-zi­ilor de distribuţie şi de retail de medicamente, Novoline a mers pe creştere de la un an la altul. Compania a raportat şi un profit de 3,5 mil. lei în 2020, dublu faţă de anul precedent. Situaţia de criză generată de răspândirea noului coronavirus a schimbat inclusiv distribuţia de medica­mente, astfel că jucătorii din domeniu şi-au îndreptat atenţia spre stocurile de materiale de protecţie, de la măşti, la mănuşi sau combinezoane, adaptându-se cererii. O perioadă, în timpul stării de urgenţă din lunile aprilie şi mai, distribuţia de medicamente a fost oprită, în încercarea statului de a păstra stocuri în ţară, în contextul incert de la debutul pandemiei. Sectoarele producţiei, distribuţiei şi retailului de medicamente au fost printre puţinele care au continuat să funcţioneze în plină pandemie.