ZF Live. Cristian Roşu, vicepreşedinte al ASF: Companiile de asigurări generale ar trebui să vină cu capital suplimentar de circa 500 mil. lei. City Insurance şi Euroins trebuie să vină fiecare cu proporţia din piaţa asigurărilor generale

Autor: Alexandra Matei 27.04.2021

♦ City Insurance conducea în 2020 topul asigurărilor generale, cu o pondere de 24,9%, astfel că ar trebui să-şi majoreze capitalul cu circa 124,5 mil. lei ♦ Euroins avea în 2020 o pondere de 14,1% din asigurările generale, astfel că majorarea de capital ar fi de 70,5 mil. lei ♦ Tranzacţia între City Insurance şi I3CP, un investitor din Olanda, este certificată doar între cei doi, adică între cumpărător şi vânzător, iar la ASF nu au ajuns documentele oficiale, potrivit vicepreşedintelui ASF.

Companiile de asigurări ge­ne­rale ar trebui să-şi majoreze capitalul cu o sumă totală de 500 mil. lei, iar din acest to­tal, Euroins şi City Insurance tre­buie să vină fiecare cu proporţia de pia­ţă, mai exact cu valoarea pe care o au cele două companii din asigurările generale, a de­clarat Cristian Roşu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în cadrul emisiunii online de busi­ness ZF Live.

El a arătat că pe asigurările de viaţă nu există niciun necesar suplimentar de capital.

City Insurance conducea în 2020 topul asigurărilor generale, cu o pondere de 24,9%, astfel că ar trebui să-şi majoreze ca­pi­talul cu circa 124,5 mil. lei Euroins avea la finalul anului trecut o pondere de 14,1% din asigurările generale, astfel că majo­rarea de capital ar fi de 70,5 mil. lei în cazul acestui asigurător.