Donaţie din China: Republica Moldova primeşte un lot de vaccin Sinopharm

Autor: Petru Mazilu 27.04.2021

Cetăţenii Republicii Moldova se vor imuniza cu vaccin chinezesc. Un lot de vaccin Sinopharm donat de Republica Populară Chineză a ajuns marţi la Chişinău.

Republica Moldova a primit marţi o donaţie de vaccin chinezesc. Anunţul a fost făcut de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Este vorba de un lot de vaccin Sinopharm oferit de Republica Populară Chineză. Este încurajator că ţara noastră primeşte în această perioadă mai multe loturi de vaccin, deoarece asta ne permite să oferim mai multe opţiuni de vaccinare cetăţenilor. Suntem recunoscători Chinei pentru această donaţie semnificativă”, a declarat Maia Sandu.

Alte loturi de vaccin anti-Covid au fost trimise de România în Republica Moldova. Este vorba despre 200.000 de doze AstraZeneca oferite sub formă de ajutor umanitar. Ajutorul umanitar, compus din echipamente medicale şi vaccinuri împotriva COVID-19, este o parte a pachetului de sprijin anunţat de Preşedintele României cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chişinău.