​Oamenii vor putea primi rapelul şi în alt centru diferit de cel unde au făcut prima doză. Când va fi posibilă schimbarea direct în platformă?

Autor: Georgiana Mihalache 27.04.2021

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunţat astăzi că până la finalul acestei săptâmâni oamenii care vor să schimbe centrul în care sunt programaţi pentru rapel vor putea să facă acest lucru din platforma naţională de vaccinare. Şi în prezent este posibil acest lucru, mai spune medicul, dacă persoana care vrea să se vaccineze anunţă centrul ales cu cel puţin 3 zile înainte.

„În momentul de faţă, încă nu este operaţionalizată această cerinţă în platformă, ea va fi gata la sfârşitul acestei săptămâni, însă, până la acel moment, persoanele se pot adresa pentru vaccinarea cu doza de rapel într-un centru de vaccinare din apropierea localităţii de rezidenţă sau de domiciliu şi, în măsura în care sunt locuri libere, se poate vaccina; preferabil să se anunţe centrul de vaccinare cu cel puţin 72 de ore anterior. Tocmai pentru a facilita comunicarea cu centrele de vaccinare, în perioada următoare, foarte probabil în prima săptămână din luna mai, începe distribuirea de telefoane în centrele de vaccinare şi va fi afişat numărul de telefon al fiecărui centru de vaccinare în platformă, tocmai pentru a se putea lua legătura direct cu centrele de vaccinare şi a înlesni, dacă vreţi, a faccilita  această comunicare”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Ziarul Financiar a scris încă de săptămâna trecută despre faptul că oamenii s-au plâns că în prezent există locuri libere mai aproape de casă, însă platforma nu permite schimbarea centrului de vaccinare cu doza a doua.