Ford Craiova devine cea de-a treia uzină a americanilor din Europa care va produce autovehicule electrice

Autor: Bogdan Alecu 28.04.2021

♦ Ford Europa va investi încă 300 mil. dolari la Craiova pentru a produce din 2023 un vehicul comercial uşor, care va avea şi o versiune electrică din 2024 ♦ Americanii insistă că au nevoie de infrastructură.

Ford România va produce la Craiova primul auto­mo­bil electric de pe piaţa locală începând cu anul 2024, iar piaţa locală devine astfel cea de-a treia ţară unde ame­ricanii vor produce autovehicule electrice după Köln, Germania şi Kocaeli a Ford Otosan din Turcia.

Ford a confirmat astăzi că va investi 300 mil. dolari pentru a construi un nou vehicul comercial uşor în 2023. Acesta va fi primul vehicul Ford de volum, complet electric, construit în România.

„Uzina Ford Craiova este recu­noscută pentru competitivitate şi flexibilitate în operaţiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial uşor în România reflectă partene­riatele noastre fructuoase şi continue cu furnizorii locali şi comunitatea, precum şi succesul întregii echipe Ford Craiova,“ a declarat Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa.