Mai mult de jumătate dintre studenţii din România spun că nu au primit nici măcar o ofertă de angajare anul trecut. Salariile nete pentru joburile de studenţi/juniori variază între 1.600 de lei şi 4.700 de lei pe lună. Cele mai mici salarii sunt în producţie, iar cele mai mari sunt în sectorul IT

Autor: Ramona Cornea 28.04.2021

Aproximativ 80% dintre studenţii din România spun că anul trecut a fost unul slab în privinţa oportuni­tăţilor de carieră, 52% dintre ei neprimind nici măcar o ofertă de angajare, conform unui sondaj realizat de comunitatea online Undelucram.ro.

„Auzim de ani de zile că avem nevoie de juniori care să intre în câmpul muncii, dar şi că aceştia nu au suficientă experienţă pentru a fi angajaţi. Este un paradox cu care studenţii din România se confruntă când îşi încep cariera. Din păcate, mediul academic nu este calibrat la dinamica celui de business şi, astfel, atât de mulţi tineri declară că teoria din şcoală nu are legătură cu practica din organizaţii. Pe de altă parte, organizaţiilor le sunt necesare prea multe resurse pentru a completa informaţiile şi competenţele nelivrate de şcoală. Sperăm că piaţa muncii va trece peste pandemia care a diminuat şi mai mult oportunităţile de angajare pentru tineri şi vom vedea o creştere în numărul de joburi dedicate acestora“, declară Andra Pintican, director de marketing al Undelucram.ro.