Microsoft raportează rezultate record, depăşind toate aşteptările analiştilor. Acţiunile scad însă pe bursă cu peste 3,5% după finalul şedinţei de tranzacţionare

Autor: Ştefan Stan 28.04.2021

Rezultatele Microsoft depăşesc aşteptările la aproape toate capitolele, însă acţiunile continuă să scadă după o serie de şedinţe de tranzacţionare închise la maxim istoric, scrie Marketwatch. 

Microsoft a raportat câştiguri de 5,46 miliarde de dolari pe al treilea trimestru fiscal, cu un profit ”înfrumuseţat” de un beneficiu fiscal de 620 de milioane de dolari. 

Microsoft a înregistrat venituri de 41,7 miliarde de dolari pe trimestrul curent, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a raportat 33,06 miliarde de dolari. 

Acţiunile au scăzut cu aproape 3,6% în şedinţa post-tranzacţionare, după ce au închis la maxim record pentru a treia şedinţă consecutivă.

Rezultatele bune sunt propulsate de vânzarea de PC-uri, de colaborări în materie de software, şi accelerarea adopţiei soluţiilor cloud în timpul pandemiei. Pe segmentul de cloud-computing, divizia Azure a înregistrat o creştere de 50% a vânzărilor în primele trei luni ale anului.