First Bank lansează o soluţie dezvoltată de FintechOS care reduce cu până la 80% timpul de aprobare a dosarelor de creditare pentru IMM-uri. “Necesitatea accesării rapide a liniilor de finanţare a devenit un factor esenţial pentru multe companii”

Autor: Cristina Bellu 28.04.2021

First Bank anunţă lansarea aplicaţiei SME Creditum dezvoltată cu ajutorul tehnologiei FintechOS care permite instituţiei bancare să reducă cu până la 80% timpul de aprobare a dosarelor de creditare pentru IMM-uri.

Optimizarea vine în întâmpinarea nevoilor companiilor mici şi mijlocii, după ce anul trecut First Bank a eficientizat procesul de creditare destinat microîntreprinderilor, cu cifră de afaceri până la 1 milion de euro.

“A existat o schimbare fundamentală în modul în care se desfăşoară afacerile, s-au schimbat comportamentele de consum şi, în mod firesc, s-au schimbat şi necesităţile. A rămâne relevant înseamnă a urmări îndeaproape traseul parcurs de un client în relaţia cu banca şi a face coerent şi distinctiv acest customer journey. Atunci când un client evaluează o instituţie financiară, nu mai compară propriu-zis băncile între ele, ci experienţele oferite de acestea”, spune Mădălina Teodorescu, Vicepreşedinte al First Bank.

În ultimul an, în contextul crizei sanitare, tot mai multe companii din sectorul financiar au adoptat noi tehnologii pentru automatizarea anumitor procese, migrarea către mediul digital şi către soluţii cloud, cele mai solicitate soluţii vizând înrolarea online de noi clienţi, configurarea de filiale virtuale şi serviciile de asistenţă online.

“Nevoile IMM-urilor au evoluat în perioada pandemiei, iar necesitatea accesării rapide a liniilor de finanţare a devenit un factor esenţial pentru multe companii. Pentru a le veni în întâmpinare, băncile s-au orientat rapid spre soluţii de creditare rapide, flexibile şi personalizate”, adaugă Andrei Găman, VP Comercial Europa FintechOS.

First Bank (fosta Piraeus Bank), este deţinută de fondul american de investiţii J.C. Flowers, cu o participaţie de peste 70%, aceasta fiind prima investiţie a fondului american în România. Din acţionariatul First Bank mai fac parte BERD, cel mai mare investitor instituţional străin din România, şi conducerea băncii.