Acţionarii producătorului de vinuri Purcari aprobă distribuirea unor dividende de 26 mil. lei din profiturile accumulate. Compania va derula şi un program de răscumpărare

Autor: Roxana Rosu 29.04.2021

Acţionarii producătorului de vinuri Purcari (simbol bursier WINE) au aprobat distribuirea unor dividende în sumă totală de 26 milioane lei din profiturile acumulate, respectiv un dividend de 1,30 lei pe acţiune, precum şi derularea unui program de răscumpărare de acţiuni. Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului curent de tranzacţionare, randamentul unui dividend este de 4,6%. Dividendele vor fi plătite pe 9 septembrie, iar termen ex-date este 19 august. Dividendele vor fi acordate ulterior majorării de capital pentru distribuirea de acţiuni gratuite. 

Acţionarii au votat în AGA din 28 aprilie şi executarea unui program de răscumpărare a unui număr maxim de 369.156 din acţiuni, la un preţ care să nu depăşească cu mai mult de 5% preţul mediu de piaţă al acţiunilor de la ultimele cinci sesiuni ale bursei, înainte de efectuarea achiziţiei respective. Acest program va avea loc după majorarea capitalului social emis la 40 milioane de actiuni ordinare conform deciziei AGEA din 29 martie 2021. În acest sens, acţionarii au autorizat Consiliul de Administraţie să majoreze capitalul prin emiterea a maxim 1 milion de acţiuni noi, prin intermediul uneia sau mai multor emisiuni.

Purcari are 550 mil. lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile WINE înregistrează o creştere de 26%, pe fondul unor tranzacţii de 49 mil. lei, arată datele BVB. Potrivit raportului anual aferent anului 2020, în acţionariatul Purcari se regăsesc fondurile Amboselt Universal (20%), Dealbeta Investments (7,9%), Fiera Capital (7,7%), East Capital (7,6%), Conseq (6,5%) şi Pavăl Holding (5%).