O afacere care a sărit în aer: Florin Hriţuliac, reprezentantul grupului Haff care închiriază şi vinde autorulote şi rulote, este în arest preventiv fiind cercetat pentru înşelăciune. Raiffeisen Leasing şi Ţiriac Leasing, companiile cele mai afectate

Autor: Alexandra Cepăreanu 28.04.2021

Florin Hriţuliac, managing partner în cadrul Haff Premium Campers, companie ce face parte din grupul Haff, este cercetat pentru înşelăciune, începând cu data de 14 aprilie 2021, în prezent fiind în arestare preventivă, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului de Justiţie, Tribunalul Braşov. Pentru aceleaşi fapte este cercetat şi Daniel Păuşescu, angajat al companiei Haff.

„Hriţuliac Florin cercetat pentru infracţiunile de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, (...) persoana vătămată Tiriac Leasing IFN şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, (...) persoana vătămată Raiffeisen Leasing IFN SA”, potrivit Tribunalului Braşov.

Printre persoanele păgubite de reprezentanţii Haff se regăsesc şi clienţi ai companiei, care au rezervat anumite autorulote sau rulote, dar li s-au oferit alte autovehicule sau chiar nimic în schimbul banilor plătiţi, când a fost timpul să plece în vacanţă, conform postărilor şi comentariilor scrise de clienţii companiei pe un grup de Facebook dedicat.

„Investigaţia pentru înşelăciune este în desfăşurare, cu cât mai multe plângeri cu atât mai mare importanţă are cazul - şi poate ne recuperăm şi banii dacă domnul Florin o să prefere să plătească bani decât să facă închisoare. O părere personală la acest moment, nu ştiu cum o să evolueze lucrurile”, scrie un client al companiei Haff pe grupul dedicat acestui caz.

„Vă recomand să faceţi plângeri penale. Sunt deja foarte multe înregistrate la secţia 3 Poliţie Braşov. (...) Azi am fost la adresa din Braşov unde era cândva Haff.ro. Vecinii spun că nu mai e nici o autorulotă acolo de mai bine de un an”, scrie un alt client pe acelaşi grup.

Potrivit unui alt client păgubit, compania Haff „a încasat avansuri pentru închiriere autorulote în perioada pandemiei, apoi şi-a închis activitatea nerăspunzând la nici un mesaj sau telefon decât cu mesaje automate prin care spunea că ei au activitatea suspendată”.

Despre pandemia începută în 2020, Florin Hriţuliac spunea că dacă la începutul anului 2020 estima că va ajunge la afaceri de 7 milioane de euro, la finalul anului, după primele două luni de stare de urgenţă aşteptările erau ca businessul să realizeze doar 5% din previziunile iniţiale. 

„A trebuit să regândim întreaga strategie de dezvoltare a activităţilor pentru următorii cinci ani. Întreg sectorul de camping - vânzare, închiriere, service rulote şi autorulote, locuri de campare - a fost închis ca urmare a măsurilor de prevenţie. Pe termen scurt vom reprograma toate vacanţele suspendate, astfel încât turiştii care deja au achitat să sufere cât mai puţin. Concomitent vom cere suspendarea ratelor către bănci şi societăţi de leasing, conform OUG37/2020”, spunea anul trecut Florin Hariţuliac.