Catena a trecut de 4,7 mld. lei cifră de afaceri în 2020, similar cu anul anterior. Alina Marinescu, director general Catena: „Vom continua planurile de extindere prin achiziţii şi în anul 2021, în zonele pe care încă nu le acoperim“

Autor: Georgiana Mihalache 30.04.2021

♦ Catena numără în prezent peste 850 de farmacii la nivel naţional şi este cea mai extinsă reţea farmaceutică din ţară ♦ Catena este o afacere de familie, controlată de antreprenoarea Anca Vlad.

Reţeaua de farmacii Catena, cel mai mare jucător din retailul farma, a ajuns la afaceri de peste 4,7 mld. lei în 2020, un an marcat de pandemia de COVID-19, men­ţinând astfel nivelul busines­su­lui similar cu cel din 2019, din datele oferite de companie.

Anul trecut, sub brandul Catena au mai intrat încă nouă unităţi, ceea ce a dus reţeaua la peste 850 de farmacii. Planurile pentru 2021 urmăresc intrarea în zone noi cu achiziţii de unităţi pentru a se consolida pe piaţă.

„Fiind o afacere de familie, foarte robustă din punct de vedere financiar, am reuşit să ne adaptăm rapid contextului şi realităţilor din teren. Din februarie 2020, o dată cu primele semne ale crizei sanitare în Europa, am luat decizia strategică de creştere a stocului de medicamente cu minimum o lună peste nivelul normal, ca să putem asigura continuitatea aprovizionării în cazul în care ar fi apărut întârzieri sau blocaje în logistica internaţională”, a spus pentru ZF Alina Marinescu, director general al Catena.