Grupul Ensana Health Spa Hotels Sovata se aşteaptă la o creştere de 20% a veniturilor anul acesta: „2021 se anunţă un an al turismului medical“. Lanţul hotelier ungar Ensana a deschis în luna iulie cel mai nou hotel din portofoliul grupului, Ursina Ensana Health Spa Hotel, după o investiţie de mai bine de 8 milioane de euro

Autor: Miruna Diaconu 30.04.2021

Grupul Ensana Health Spa Hotels Sovata se aşteaptă anul acesta la venituri mai mari cu 20% în contextul în care cererea pentru pachetele de imunizare este tot mai mare.

Anul 2020 a fost unul provocator pentru grupul hotelier din Sovata, ţinând cont de faptul că toate cele trei hoteluri din portofoliu – Brădet, Sovata şi Ursina – au fost închise minimum trei luni, pentru ca ulterior să existe perioade de rotaţie în privinţa opririi operaţiunilor.

„Curele respiratorii şi de recuperare după COVID sunt foarte căutate. Există o cerere mare din partea turiştilor, iar noi estimăm că acest tip de tratament va reprezenta cam 40% din totalul operaţiunilor balneare din acest an. Acestuia i se vor adăuga  40% pe zona de afecţiuni reumatologice şi cam 10% pe remedii ginecologice”, spune Andrei Rusu, director de operaţiuni la Ensana Health Spa Resort Sovata.