Antreprenori locali. Farmaciile Catena, deţinute de Anca Vlad, au depăşit 4,7 mld. lei cifră de afaceri în 2020, similar cu nivelul din anul precedent

Autor: Georgiana Mihalache 30.04.2021

Reţeaua de farmacii Catena, cel mai mare jucător din retailul farma, a ajuns la afaceri de peste 4,7 mld. lei în 2020, un an marcat de pan­demia de COVID-19.

Businessul a rămas astfel la nivelul din 2019, iar numărul de unităţi a depăşit 850 de farmacii, potrivit datelor oferite de companie.

„Vom continua planurile de ex­tin­dere prin achiziţii şi în anul 2021, în zonele pe care încă nu le acoperim. De asemenea, vom investi în dez­vol­tarea profesională şi personală a echi­pei, în tehnologizare, dar şi în mo­dernizare“, a spus Alina Marines­cu, director general al Catena.

Anul trecut, sub bran­dul Catena au mai intrat încă nouă unităţi, iar re­ţea­ua farmaceutică are peste 5.500 de angajaţi. Pandemia de COVID-19 a schimbat com­porta­men­tul pa­cienţilor, care, din tea­ma de in­fec­ta­re, au amânat sau anulat vizita la me­dic pentru eva­luarea stării de să­nătate.

Acest lucru a pus presiune şi pe vânzările din farmacii, în con­textul unui număr mai mic de reţete eliberate de medici.

Brandul Catena a apărut în 1998, după ce antrepre­noa­rea Anca Vlad a cumpărat o re­ţea de 30 de farmacii din Piteşti, judeţul Argeş, care deţinea şi un depozit. Antreprenoarea a consolidat permanent afacerea prin deschideri şi achiziţii şi a transformat reţeaua regională în una la nivel naţional.