India consemnează un nou record de infectări cu Covid, cu peste 386.000 de cazuri noi

Autor: Dorin Oancea 30.04.2021

India a raportat o nouă creştere record a cazurilor zilnice de Covid-19 vineri, în mijlocul unui al doilea val mortal al epidemiei, care a paralizat sistemul de îngrijire a sănătăţii, relatează CNBC. 

Datele Ministerului Sănătăţii indică 386.452 de cazuri în 24 de ore, cea mai mare creştere zilnică la nivel global. Cel puţin 3.498 de oameni au murit.

Numai în aprilie, India a raportat peste 6,6 milioane de cazuri, iar totalul cumulat a crescut la 18,76 milioane.

India este a doua ţară cel mai afectată din lume în ceea ce priveşte numărul total de cazuri raportate, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins. Cu toate acestea, rapoartele recente au sugerat că numărul de morţi din India este subraportat.

Guvernul prim-ministrului Narendra Modi se confruntă cu critici din ce în ce mai mari pentru faptul că permite mulţimilor să se adune pentru festivaluri religioase şi mitinguri electorale în diferite părţi ale ţării.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat săptămâna aceasta că mai multe variante mutante ale coronavirusului circulă în India, alimentând probabil creşterea. Spitalele sunt copleşite din cauza lipsei de paturi, oxigen şi medicamente.

Experţii au spus că cea mai bună măsură pentru combaterea pandemiei este vaccinarea majorităţii celor peste 1,3 miliarde de locuitori, pentru a obţine imunitateade grup. Până în prezent, ţara a administrat peste 150 de milioane de doze de vaccin, dar doar un procent mic din populaţie a primit cele două doze necesare.

Începând cu 1 mai, India le va permite celor care au între 18 şi 45 de ani să fie inoculaţi.

India se confruntă cu lipsuri de vaccinuri, în ciuda faptului că este cel mai mare producător mondial. Se aşteaptă ca situaţia să se agraveze pe măsură ce mai mulţi oameni se vor înscrie pentru a fi vaccinaţi.