Dominaţia Bitcoin în piaţa criptomonedelor începe să apună: Ethereum a atins pragul de 3.000 de dolari, iar investistorii deja se bat pe un grup larg de monede virtuale

Autor: Ştefan Stan 03.05.2021

Dominaţia Bitcoin în piaţa criptomonedelor scade, în condiţiile în care rivalul Ethereum a ajuns la pragul de 3.000 de dolari, sugerând că ar putea fi mai mult de un singur câştigător în cursa tokenurilor digitale, odată cu evoluţia sectorului de crypto, scrie Bloomberg.

Cea mai mare monedă digitală acum reprezintă numai 46% din valoarea totală a pieţei de crypto, care totalizează 2,3 trilioane de dolari, în scădere faţă de aproximativ 70%, cât reprezenta bitcoin la începutul anului.

Ether, a doua cea mai bine cotată monedă, a urcat 15% cotă de piaţă, în timp ce un grup de alte criptomonede şi-au dublat valoarea şi au atins 36%.

Bitcoin rămâne cea mai mare criptomonedă, dar avântul pe care l-au luat alte tokene a început să atragă interesul tot mai multor investitori.

Tot mai mulţi entuziaşti spun că investistorii încep să fie confortabili cu tot mai multe monede, în timp ce criticii susţin că frenezia care a dus la creşterea sectorului este propulsată de măsurile recente de stimulare fiscală.