Acţiunile BRK Financial Group, singurul broker listat la Bursa românească, au crescut în ultimele şase luni de peste cinci ori

Autor: Tibi Oprea 04.05.2021

Acţiunile BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker listat la Bursa de Valori Bucureşti, înregistrează în ultimele şase luni un avans de 424,6%, pe fondul unor tranzacţii de 52,7 milioane de lei, ceea ce înseamnă că în jumătate de an valoarea emitentului la Bursă a crescut de peste cinci ori, arată datele agregate de ZF de la BVB. BRK are o capitalizare de 122,3 mil. lei, în creştere de la 23,3 mil. lei în urmă cu şase luni, potrivit calculelor realizate de ZF.

Numai în primele patru luni ale acestui an acţiunile BRK au o creştere de 341,5%, pe rulaj de 51,6 milioane de lei. În ultimul an, compania are plus 380,1%, arată datele BVB. Avansul acţiunilor a venit în parte în contextul în care societatea de brokeraj a derulat mai multe plasamente private şi a intermediat listări de acţiuni şi de obligaţiuni, printre care şi ale unor companii în acţionariatul cărora se află. BRK Financial Group a încheiat anul 2020 cu un profit net consolidat de 1,5 mil. lei, în scădere cu 79,5% faţă de 2019, în contextul unor venituri din activitatea de bază, respectiv cea de intermediere, de 11,5 mil. lei, plus 63,9%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza raportului preliminar publicat la Bursă.