Producătorul de biscuiţi Croco Oneşti, deţinut de antreprenorul Damian Mereu, a făcut profit de 38,7 mil. lei în 2020, plus 10%, la afaceri de 163,9 mil. lei. Compania a finalizat anul trecut o investiţie de 6 milioane de euro în creşterea capacităţii şi diversificarea gamei de producţie şi a angajat 60 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu 04.05.2021

Croco din Oneşti, judeţul Bacău, unul dintre cei mai mari producători de bis­cuiţi de pe piaţa românească, con­tro­lat de antreprenorul Damian Mereu, a realizat anul trecut un profit net de pes­te 38,7 mil. lei (8 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de anul pre­cedent, când câş­tigul net al companiei a fost de 35,3 mil. lei (7,5 mil. euro), po­trivit datelor pu­blice. Compania a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 163,9 mil. lei (34 mil. euro), în scă­de­re cu aproxi­mativ 4% faţă de anul an­terior, con­form cal­cu­lelor ZF pe ba­za datelor de la Minis­te­rul Finanţelor. Croco a ajuns anul tre­cut la un număr mediu de 386 de angajaţi.

Compania a finalizat anul trecut o in­vestiţie de 6 mil. euro în creş­terea ca­pa­cităţii şi diversificarea gamei de pro­ducţie şi a angajat 60 de oameni. Investiţia a presupus achiziţionarea unor noi linii de producţie şi ambalare, cu ajutorul cărora compania face o nouă gamă de produse: covrigi clasici, tip Buzău, pufuleţi, perniţe umplute cu ciocolată şi două feluri de snackuri sărate, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii companiei Croco.