Un nou raport de forţe pe piaţa de outsourcing. „Angajatorii vor urma oamenii acolo unde aceştia trăiesc şi nu invers“

Autor: Ramona Cornea 04.05.2021

DB Schenker şi Michelin Corporate & Business Services, doi dintre marii angajatori din zona centrelor de servicii, cu 900, respectiv 700 de angajaţi, spun că viitorul muncii este în sistem hibrid.

Industria de outsourcing este una dintre câştigătoarele acestei crize, o industrie a cărei activitate a fost compatibilă cu telemunca implementată chiar şi 100% în companii. Conform unui studiu realizat de Asociaţia Business Service Leaders în România (ABSL) în perioada februarie – martie 2021, peste 90% dintre companiile industriei lucrează acum în sistem telemuncă. Mai mult, circa 95% dintre companiile din industria de outsourcing din România vor implementa munca în sistem hibrid după pandemie.

„Pandemia a schimbat modul în care companiile se raportează la forţa de muncă. Astfel, situaţia actuală a demonstrat că este posibil să desfăşurăm un număr mare de activităţi la distanţă, ceea ce a lărgit considerabil arealul din care companiile îşi vor recruta forţa de munca în viitor”, a spus Ciprian Dan, preşedinte al ABSL, pentru ZF.