Gigantul spaniol Inditex lansează linia de cosmetice Zara Beauty: Noile produse vor putea fi refolosite, într-un nou efort de reducere a amprentei de carbon a companiei

Autor: Eduard Ivanovici 04.05.2021

Lansarea globală a noii linii de cosmetice a gigantului Inditex, Zara Beauty, va fi inaugurată oficial pe 12 iunie, în contextul în care compania a pregătit evenimentul timp de 18 luni,  scrie Vogue.

„Ambiţia noastră a constat în crearea unei colecţii ce va putea fi folosită de toată lumea, indiferent de gen, culoarea pielii, vârstă şi stilul personal”, a declarat Eva Lopez, director al segmentului „beauty” al Zara, unul dintre cei mai puternici retaileri de fashion la nivel global.

Unul dintre principalele aspecte ale lansării implică faptul că produsele vor putea fi reutilizate după ce au fost terminate, rezervele costând mai puţin decât preţul de începere al produselor (4,9 dolari vs. 7,9-25,9 dolari).

În 2019, amprenta de dioxid de carbon din cadrul Inditex a depăşit 50.000 de tone metrice, cel mai ridicat nivel din rândul retailerilor europeni de îmbrăcăminte, conform datelor agregate de Statista.com.

„Oamenii din perioada post-pandemie vor dori să se joace mai mult cu produsele cosmetice. În prezent ducem lipsă de multe lucruri, iar machiajul este unul dintre ele”, spune Diane Kendal, makeup artistul care a inspirat noua linie Zara.

Pandemia de COVID-19 a redus profiturile anuale ale Inditex cu peste două treimi la 1,1 miliarde de euro, de la 3,6 miliarde în 2019, în condiţiile în care o bună parte din magazine au fost nevoite să îşi închidă uşile.

Inditex, care mai deţine branduri precum Bershka şi Massimo Dutti, a declarat recent să vânzările au scăzut în 2020 cu 28% la 20,4 miliarde de euro, însă a doua jumătate a anului a adus rezultate relativ bune datorită reducerii înregistrate la nivelul costurilor şi tranziţiei către mediul virtual.

În România, grupul spaniol avea la finalul anului trecut 2.200 de angajaţi, faţă de aproximativ 3.000 înainte de criza sanitară. În plus, firma a închis în pandemie patru magazine: două în Unirea Shopping City din Bucureşti, unul în mallul Iulius din Iaşi şi un altul în Brăila.