Claudia Griech preia conducerea E.ON Energie România, compania de furnizare de energie electrică şi gaze a gigantului german E.ON în România. “Ne-am asumat la nivelul grupului să ne îndreptăm eforturile către tranziţia spre energia verde. Voi urmări cu prioritate acest obiectiv”

Autor: Cristina Bellu 04.05.2021

Claudia Griech, fostul director adjunct al E.ON Energie România, compania de furnizare de energie electrică şi gaze a gigantului german E.ON în România, a preluat la începutul lunii mai conducerea companiei, având responsabilitatea integrală a segmentului Soluţii Clienţi, atât aria B2C, cât şi B2B.

Ea va îndeplini totodată şi rolul de membru în boardul E.ON România.

“Într-un moment cu numeroase transformări pe piaţa de energie, ne vom concentra pe dezvoltarea portofoliului de soluţii şi produse inovative şi sustenabile astfel încât să fie cât mai adaptate nevoilor clienţilor. Ne-am asumat, la nivelul Grupului E.ON, să ne îndreptăm eforturile către tranziţia spre energia verde şi voi urmări cu prioritate acest obiectiv”, spune Claudia Griech.

Începând cu octombrie 2019, conducerea companiei a fost asigurată de Cătălin Iordache, care a condus anterior Axpo Energy Romania, parte din grupul elvetian Axpo, şi care are în România operaţiuni în zona de furnizare şi trading de electricitate.

Claudia Griech lucrează în companie din 2005, deţinând de-a lungul tipului poziţii din care a coordonat transformarea segmentului B2C în tranziţia de la statutul de furnizor de energie electrică şi gaze naturale la cel de furnizor de soluţii energetice.

Tot începând cu 1 mai, echipa de conducere este completată de Andrei Ştefănescu care a devenit director general adjunct al E.ON Energie România. Până în prezent director al departamentului Financiar şi Managementul Performanţei pentru segmentul Soluţii Clienţi, Andrei Ştefănescu a coordonat activităţile ce ţin de performanţa financiară şi comercială din Grupul E.ON, fiind responsabil de proiecte specifice ariei de furnizare.