ZF Live. Răzvan Crişan, cofondator Kane Group: Avem o problemă mare cu forţa de muncă. Marea provocare este cum să aducem oamenii către această industrie

Autor: Miruna Diaconu 08.05.2021

♦ Grupul Kane cuprinde mai multe localuri precum restaurantul de fine dining cu acelaşi nume, cafeneaua M60 şi pizzeria Mamizza, care în ultimul an s-a concentrat pe activitatea de livrări la domiciliu, iar restaurantul Kane s-a transformat într-o platformă care aduce la un loc mai mulţi antreprenori locali.

Răzvan Crişan, cofondatorul Kane Group, spune că pan­demia a accentuat semni­fi­ca­tiv nevoia de forţă de muncă din industria HoReCa. Ultimul an, care a fost foarte dificil pentru industria ospitalităţii, a adus şi o criză a forţei de muncă, care exista şi înainte, însă ultimele evenimente i-au făcut pe cei care îşi doreau o carieră în acest domeniu să se uite cu teamă la acest sector economic.

„Marea provocare este cum să facem ca oa­menii să vină către această industrie, astăzi angajaţii se uită la această industrie cu foarte mare teamă, a fost atât de vorbit încât oa­me­nii care se gândesc la o carieră în domeniu se uită cu teamă. Avem probleme imense cu forţa de muncă. Va creşte nevoia, vor ieşi oamenii la terase şi vom avea probleme în a găsi oameni care să lucreze. Cred că este o problemă de neîncredere şi de timp că se va închide iar, asta e prima lor temere“, spune Răzvan Crişan, cofondator Kane Group, în cadrul emisiunii de business ZF Live.