Banca Transilvania ajunge la o capitalizare record de 3 miliarde de euro la Bursa de la Bucureşti, plus 1 miliard de euro în ultimul an. Acţiunile TLV au urcat cu 48% din mai 2020 încoace. Spre comparaţie indicele BET are plus 44%

Autor: Liviu Popescu 05.05.2021

Pe fondul unei aprecieri de 48% a pre­ţului acţiunilor din mai 2020 în­coace, sus­ţi­nut de revenirea opti­mis­mu­lui pe burse dar şi de re­zul­tatele finan­ciare, Banca Transil­vania (sim­bol bursier TLV), cea mai mare in­stituţie de credit din România în func­ţie de valoarea acti­velor ges­tio­nate, a atins pe 4 mai 2021 o capita­li­zare bursieră record, arată datele agregate de ZF de la BVB.

Astfel, pe parcursul şedinţei de tranzacţio­na­re de marţi, prima în care investitorii au avut de „digerat“ rezultatele trimestriale anunţate săptă­mâna trecută, peste aşteptările unor analişti, banca de la Cluj a atins o capitalizare de 14,7 miliarde de lei (3 mld. euro), valoare istorică şi care corespunde unui preţ de 2,565 lei pe acţiune. Ieri după-amiază acţiunile TLV se apreciau cu 3,2% pe o lichiditate de circa 6,3 mil. lei.