Centrala Romgaz de la Iernut ar putea fi gata în iunie 2022, cu o întârziere de aproape trei ani. Proiectul centralei de la Iernut a fost atribuit de Romgaz în 2016, termenul iniţial pentru livrarea investiţiei fiind 2019

Autor: Roxana Petrescu 05.05.2021

Centrala de la Iernut ar putea fi gata abia la jumătatea anului viitor, în contextul în care investiţia de 269 de milioane de euro trebuia finalizată în 2019. Noul termen, anunţat de Vlad Sincă, preşedintele Comisiei PNI (Planul Naţional de Investiţii), pe Facebook, este văzut ca o reuşită, dar deocamdată nu a fost confirmat ofical de Romgaz, com­panie listată la Bursă.

„Având în vedere faptul că SNGN Romgaz nu ar fi putut finaliza până la îndeplinirea termenului de 30.06.2021 proiectul de la Iernut (proiect deja aflat în întârziere şi prelungit anterior), Ministerul Energiei a solicitat către Comisia Europeană o nouă prelungire a termenului de finalizare şi punerea în funcţiune a proiectelor prin PNI până la data de 30.06.2022. Astăzi (29 aprilie – n.red.) răspunsul a fost unul pozitiv. Finanţarea nerambursabilă de peste 320 milioane lei a proiectului de la Iernut merge mai departe. Doar prin dialog şi transparenţă ne vom putea atinge obiectivele pe termen lung“, a scris Sincă pe pagina personală de Facebook, platformă devenită unul dintre cele mai populare instrumente de comunicare politică în ultimii ani.