CEC Bank a încheiat T1/2021 cu un profit de 81,7 mil. lei şi active de 42 mld. lei. Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank: În ultimele 15 luni, într-un context dificil şi fără precedent, am demonstrat că ne-am adaptat rapid şi am reuşit să creştem şi să susţinem companiile locale şi economia

Autor: Roxana Rosu 06.05.2021

CEC Bank, instituţie de credit de­ţinută de stat, aflată pe locul 7 în topul celor mai mari bănci de pe piaţa româ­neasc­ă după ac­tive, a încheiat T1/2021 cu un profit net de 81,7 mil. lei, peste nivelul bugetat, în timp ce veni­tu­ri­le nete din dobânzi s-au ridicat la 277 mil. lei, evoluţie influenţată de creşterea activu­lui în paralel cu reducerea dobânzilor din piaţă.

În primul trimestru din 2020, banca de stat a raportat un profit net de 114 milioane de lei şi venituri din dobânzi de aproximativ 372 milioane de lei.

După primele trei luni din 2021, acti­ve­le CEC Bank au crescut cu 16% faţă de pe­rioada similară din 2020, până la 42,4 mi­liar­de de lei, după ce, la nivelul anului 2020, ban­ca a raportat o creştere record de 25,5%.

„În ultimele 15 luni, într-un context dificil şi fără precedent, am demonstrat că ne-am adaptat rapid şi am reuşit să creştem şi să susţinem companiile locale şi econo­mia, în ansamblu, repoziţionând CEC Bank ca o bancă eficientă, modernă şi respon­sa­bilă. Am păstrat deschisă şi în condiţii de siguranţă cea mai mare reţea teritorială, de peste 1.000 de unităţi, am lansat soluţii pro­prii şi proactive de susţinere a clienţilor în această perioadă, am accelerat digita­li­zarea şi modernizarea băncii şi avem azi produse accesa­bile 100% online, desti­nate persoa­nelor fizice, precum conturi, carduri de cre­dit şi împrumuturi de nevoi personale“, a declarat Bogdan Neacşu, preşedinte, director general al CEC Bank.