Emanuel Muntmark, cel mai puternic dezvoltator local de eoliene, deschide un nou „front de luptă“ şi vrea un parc solar de 70 mil. euro la Satu Mare. Proiectul a primit avizul de racordare de la Transelectrica luna trecută şi ar trebui pus în funcţiune anul viitor

Autor: Roxana Petrescu 09.05.2021

Emanuel Muntmark, omul de afaceri de origine suedeză care este în spatele celor mai mari proiecte eoliene locale, alături de un partener de afaceri, Cătălin Mrejeru, au început dezvoltarea unui parc solar de 67,5 MW în Satu Mare. Practic, Muntmark deschide un nou front de luptă pentru energia verde, după ce majoritatea proiectelor sale au fost concentrate în Dobrogea, cele mai multe fiind în zona eoliană.

Parcul solar a primit avizul de racordare din partea Transelectrica la finalul lunii trecute şi este valabil un an de zile, 2022 fiind de altfel termenul pentru punerea în funcţiu­ne a investiţiei. Potrivit datelor exis­tente, investiţia într-un megawatt de pro­iect solar se ridică la circa 0,8 milioane de euro, aşa că investiţia lui Muntmark poate fi evaluată la circa 70 milioane de euro.