Liber la festivaluri şi concerte în Constanţa. Incidenţa Covid a scăzut sub 1,5 la mie

Autor: Cosmin Pirv 07.05.2021

În Constanţa, de sâmbătă va fi permisă organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor şi festivalurilor, după ce rata de incidenţă a cazurilor de Covid a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanţa, oraşul este încadrat în limita de incidenţă mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori. Asta înseamnă că, începând de sâmbătă, restaurantele vor putea funcţiona şi la interior, la o capacitate de maximum 50%. Aceeaşi capacitate maximă se va aplica şi în cazul sălilor de spectacole sau a cinematografelor.

„Totodată, va fi permisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, dar cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie”, a transmis Prefectura.

Potrivit CJSU Constanţa, 64 de localităţi din judeţ sunt încadrate în limita de incidenţă mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, iar cinci localităţi - Năvodari, Cerchezu, Fântânele, Lumina, Pecineaga - sunt încadrate în limita de incidenţă cuprinsă între 1,5 şi 3 la mie.

O singură localitate, Dumbrăveni, are o incidenţă mai mare de 4/1.000 de locuitori.