FOTO Toxic, dar numai bun pentru poze. „Bali din Urali”, zona interzisă care atrage tot mai mulţi turişti

Autor: Mediafax 08.05.2021

Pandemia de COVID-19 a afectat turismul extern, aşa că oamenii caută alternative.
Pentru poze de vacanţă cu un decor cât mai exotic, multe persoane din Rusia vizitează un lac din Kyshtym.

Zona, numită şi „Bali din Urali”, este extrem de periculoasă. Apele sunt toxice, iar accesul ar trebui să fie interzis.În 1957, în apropiere a avut loc al treilea cel mai grav accident nuclear din istorie, la centrala Mayak din Oziorsk.

Culoarea azurie a apei, vegetaţia bogată şi aspectul exotic sunt ingredientele ideale pentru o fotografie reuşită, numai bună de postat pe Instagram. O carieră de caolin din Rusia pare să îndeplinească toate criteriile de mai sus, aşa că mulţi tineri (dar şi familii cu copii) nu au mai stat pe gânduri şi s-au grăbit să facă o vizită în „Bali din Munţii Urali”.

Chiar dacă turismul extern nu mai e atât de accesibil ca altădată, viaţa de influencer, luată în serios în Rusia, trebuie să meargă mai departe. Aşa se face că lacul toxic, situat într-o zonă afectată de un accident nuclear, a devenit una din cele mai populare destinaţii pentru iubitorii de fotografii, scrie RT.com.

Cariera de caolin se află în Kyshtym, lângă oraşul Chelyabinsk, la o distanţă de 1.500 de kilometri faţă de capitala Moscova. Şi, cu toate că arată frumos, specialiştii avertizează că apele sunt cât se poate de periculoase. Culoarea azurie a lacului nu este naturală, ci provocată de substanţe chimice, nocive organismului uman.

Riscurile ridicate nu se reflectă şi în cifrele publicate de operatorii de turism. Mai mult, site-ul regional 74.ru plasează zona în fruntea listei celor mai frumoase locuri de vizitat în luna mai.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro