Liberty Steel, din care face parte şi Liberty Galaţi, fostul Sidex, se pregăteşte de restructurare şi va vinde activele neprofitabile. Activitatea se va concentra pe capacităţile profitabile, printre care şi Galaţi

Autor: Răzvan Botea 10.05.2021

Grupul GFG, din care face parte Liberty Galaţi, se confruntă cu dificultăţi în urma insolvenţei fondului de investiţii Greensill, principalul finanţator.

Liberty Steel, producător de oţel din care face parte şi Liberty Galaţi, fostul combinat Sidex Galaţi, va începe un proces de restructurare a operaţiunilor, după ce principalul finanţator, Greensill, a intrat in incapacitate de plată. Capacităţile neprofitabile vor fi vândute, iar acţiunea se va concentra asupra unităţilor care funcţionează, printre care şi combinatul de la Galaţi, scriu cei de la S&P Global.

Scopul restructurării este de a continua să îmbunătăţească performanţele comerciale şi operaţionale ale acelor unităţi care sunt profitabile, a declarat un purtător de cuvânt într-o declaraţie prin e-mail, pentru sursa citată. Printre capacităţile fiabile se numără şi combinatul siderurgic de la Galaţi şi cel din Ostrava, Cehia, care a fost achiziţionat de miliardarul britanic cu origini indiene Sanjeev Gupta simultan cu combinatul de la Galaţi.